Du regniga julikväll

Jag befinner mig på ute på vägarna, bilar kör förbi, airkonditionen i taket fläktar skönt över mina solkyssta ben, dock en aningens kallt, jag drar lite lätt i min svarta AA klänning så att den täcker lite mer av mina ben. I hörlurarna strömmar Carolina Gynnings humoristiska morgonprat i P3, som strax byts ut av Alex Schulmans ironiska och lite smått sarkastiska stämma och Sigge Eklunds realistiska och filosofiska personlighet. Jag blickar ut genom fönsterrutan och småler. Utanför fönstret täcks vägarna av små transparenta vattendroppar på den matta asfalten. Regnet föll ifrån himlen i samma sekund som jag stod placerad i busskuren och väntade otåligt på bussen, allt i min svarta klänning. Jag förbannade mig själv att jag inte packade ner varken paraply eller kofta men kände strax efter att vindarna var relativt svala för en regnig julikväll. Jag steg på bussen, hälsade på den något trötta busschauffören och placerade min svarta weekendbag i sätet bredvid. Jag var så uppslukad av poddcasten att jag inte ens lade märke till de andra resenärerna vilket är ovanligt för att vara mig. För jag, jag tänker alldeles för mycket och lite för djupt och analyserande för mitt eget bästa. I takt med komiska och lögnaktiga spå-historier och allvarliga konstateranden om livet och uppdämda bekräftelsebehov smidde jag planer på nötter med choklad. Skulle jag välja Marabou helnöt eller shweizernöt med guldomslag i affären? jag funderade på hur tacksam jag är för min stora familj och alla mina fina syskon. Att jag är lycklig lottad med så många underbara människor vid min sida. Min kärlek till dem som finns i mitt lilla hjärta är oändlig och jag visar den ibland för lite utåt. Men på insidan blir jag varm och harmonisk. Jag blir helt enkelt lycklig. Nu är den något kyliga bussresan, de åtta hejdå-kramarna innan jag begav mig ut i regnet och Alex & Sigges podcast ett minne blott, istället njuter jag av lugnet, mitt eget sällskap och en mönstrad blåvit kopp med grönt kokos & passionste, min nya favorit. En vardagslyx, eller kvällslyx kanske är ett mer passande namn just idag. Hejdå du regniga julikväll.

En text jag präntade ner nu ikväll. Var ju ett tag sedan jag lät fingrarna dansa över tangenterna och klädde mina tankar och känslor i ord. Imorgon väntar ett mode & inredningskollage made by me och i veckan tänkte jag införskaffa nytt i bokväg, som den läslus jag är. och ja just det, en strandvisit kan också vara på sin plats. Hörde jag sommarsol?

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Du regniga julikväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>